top of page

Världens största leverantör av längdskidor. Från världsetta till motionär - att åka Fischer är det enkla valet...Fischer är idag i särklass den största tillverkaren av längdskidor och märket dominerar både bland motionärer som världseliten. Detta ger konsumenten en trygghet att kvalitet och prestanda håller absolut toppnivå. Ingen annan tillverkare satsar lika hårt på tester och produktutveckling.


Historien börjar året 1924 I Ried Im Innkreis, Österrike, med Josef Fischer som dittills tillverkat vagnar och kälkar, men även skidor vid beställning - 10 år efter att Josef ställt om verksamheten till enbart skidproduktion producerade man hela 40 000par skidor och då var de 85 anställda.

Nu närmare 100 år senare är det 2000 anställda och Fischer är en av världens största skidleverantörer.


Vi på Sportmarket har jobbat med Fischer sedan 1991 och det är idag det största varumärket i vår portfölj.

Med över 30 års erfarenhet av varumärket, produkterna, alla fantastiska åkare och involverade runt sporten kan vi säga att det aldrig varit så intressant att jobba med Fischer som just precis nu.


Att fortsätta utveckla ligger i varumärkets DNA, så här presenterar vi det senaste i en lång rad av innovationer...


Att förbättra skidorna vi alla har under fötterna är mer än att ta VM medaljer eller att slå nytt rekord på milen, det handlar idag i stort om hur vi kan fortsätta producera de absolut bästa längdskidorna på marknaden, men på ett mer hållbart sätt.

Fischer har filosofin att jobba med hållbarhet genom hela processen, från vilken typ av el som driver kontoret, maskinerna, bilarna, till att jobba med återvunna material till så stor grad som möjligt, dels som råmaterial men också resterna som blir kvar av ett par skidor eller en pjäxa.

På detta plan har man kommit långt, då Fischer har världens mest moderna och uppdaterade skidfabrik är man rustade för att ta alla steg som behövs för att fortsätta vara bäst, men på ett bättre sätt för naturen, dig och mig och nästa generation av skidåkare.


Så att jobba med Fischer är inte bara att få världens bästa längdskidor, det är så mycket mer än så.
bottom of page