top of page

OM SPORTMARKET

Hakan_Orjan_Goran2-550x197.jpg

Håkan Barret | Örjan Olsson | Göran Nilsson

Sportmarket har en brinnande passion för produkter som förbättrar och förenklar en aktiv vardag. 

Vi finns i hela norden med egna organisationer i Sverige och Norge. 

I vår portfölj finner du allt från världsledande skidleverantörer till välrenommerade norska outdoorkläder och amerikanska löpskor. 

1988

Året dörrarna öppnas på Sportmarket för första gången, redan då med lång erfarenhet av sportbranschen i ryggen samt med varumärket KOMBI i portföljen. Bolagets första varumärke som fortfarande finns med som en viktig del av outdoorsegmentet.

Bolaget grundas i Hudiksvall, där vårt logistikcenter fortfarande är beläget. Platsen är optimal för snabba leveranser både till fjäll, norr och söder. 

"1988-1990 var de sämsta vintrarna i mannaminne, Sportmarket stod igenom det och nu 30 år senare var det nog fortfarande de sämsta vintrarna i mannaminne. Så det har varit rätt kul sedan dess".

2000-talet

Sportmarkets huvudkontor flyttar till Stockholm, bolaget har från de 3 grundarna vuxit till 30 medarbetare, otroliga tillväxtresor som med Quiksilver sker.

Sportmarket går om Asics för att bli sveriges 10e största sportdistributionsbolag samt att vårt norska dotterbolag ser dagens ljus.

Världskända varumärken som Swix, KEEN, Columbia kommer och går, fantastiska varumärken som Topo Athletic, AKU, KAMIK, Skogstad står idag i våra showroom och i butiker landet runt. 

Sportmarket firar både 20 & 30 år, alltid med målet att vara det mest effektiva distributionsalternativet i norden.

 

Nutid

Idag står Sportmarket som ett av de största fristående distributionsbolagen i Sverige, med ett brett utbud av varumärken från alla världens hörn, med en fantastisk logistikenhet och med kunder från nu och förr över hela landet fortsätter vi transformeras med världen omkring oss.

Vi blir mer digitala, flexibla och effektiva. 

När andra konsoliderar, förflyttas och robotiseras kommer vi på Sportmarket att bli mer digitala, effektiva, närvarande och kundorienterade.

Med en svensk organisation som jobbat mot den svenska marknaden i över 30 år vet, förstår och vill vi göra er som kunder så nöjda som möjligt och de varumärken vi företräder så framgångsrika som de har potentialen att bli på vår marknad.

bottom of page