top of page

Italienska Gabel har sedan starten 1956 ägnat sig åt att främja teknologi och återvunna material i stavar...


Galdino Beltramello är GABEL's grundare, som entusiastisk skidåkare och atlet visste han vad som krävdes för att nå resultat. Nu, drygt 60 år senare finns Galdino's stavar i 84 länder och för alla tillfällen.


Det som satte märket på kartan som ett innovativt bolag var säsongen 1997 då en ny och otroligt hållbar serie teleskopstavar lanserades, dessa stavar var traditionellt tunga och lite veka - men med 30 år av arbete i de italienska bergen kom en helt ny typ av teleskopstav som inte bara höll måttet för gemene man, utan blev nånting som även profsen använde. Något vi ser lever kvar än idag.


De 3 senaste åren har bolaget helt fokuserat på nästa innovation, det är en serie stavar som med en teknologi som heter STRIDE WALK-FIT™, ett helt program framtaget i samarbete med medicinsk och sport fysiologisk expertis. Så idag hittar du en serie STRIDE stavar som är framtagna för rehab och har faktiskt ett helt träningsprogram uppbyggd runt dessa stavar - ganska häftigt tycker vi.


I Sportmarkets värld är GABEL en fantastisk partner i vårt helhetsutbud av vintersportsartiklar, då vi kan erbjuda marknadsledande produkter som vi ser i STRIDE, men även det mest lättjobbade och slitstarka hyrstavsutbudet som vi sett någonstans. Sen tack vare den där säsongen 1997 har vi även bland de bästa teleskopstavarna för alla tillfällen.


Här hittar du denna Italienska stavikons hemsida

bottom of page