top of page

När Natural Running möter traditionell löpning finns det bara ett märke, Topo Athletic...
TOPO STARTADES 2013 AV TONY POST, MEN HISTORIEN BÖRJADE EGENTLIGEN 40 ÅR TIDIGARE, PÅ EN LÖPARBANA I TULSA, OKLAHOMA.


Född och uppväxt i Colorado, fortsatte Tony till Tulsa i Oklahoma för att gå på college, i friidrottslaget som han senare kom att bli kapten i som han verkligen föll för löpning.

Med ambitionen att alltid träna hårdare, springa snabbare, flyttade Tony till Massachusetts och började träna med några topplöpare på Bostons norra strand. Dessvärre kantades karriären som löpare av skador, överträning och dåliga löparskor. Precis som många andra löpare började han att jobba i skoindustrin och började lära sig allt han kunde om att tillverka skor.


Efter närmare 30 år i industrin visste Tony att det var något som saknades på marknaden - en sko som tillät löpare att ta del av de fördelar som Natural Running erbjuder medan skon behåller de bästa delarna av en traditionell löparsko. Med målet att leverera de absolut bästa Natural Runningskorna som finns på marknaden, med detta startade Tony sitt egna skomärke. Detta är idag Topo Athletic, grundat med sunt förnuft, enkelhet, komfort, för löpare som söker en mer naturlig löparupplevelse.Topo lever mellan traditionell och naturlig löpning, där vi låter människans instinktiva rörelser ta del av den moderna komforten och prestandan som finns tillgänglig.


Alla våra produkter tas fram med tankesättet att vara "Athlete-inclusive" vilket leder till att våra skor funkar lika bra om du ska springa ett ultra-marathon, ska på en led i skogen eller om du bara ska vara ute och gå med dina vänner.

Användaren av produkter har fått uppleva fördelarna med "Natural Running" och vad den kan göra för prestanda, komfort och ditt generella intryck av vad ett par löparskor ska vara.


Vi som springer i Topo är löpare, ultra-marathon veteraner, terränglöpare, fitnessfantaster och triathleter. Vissa av oss vill bara ha en mer aktiv livsstil som främjar välmående, och andra söker ren prestanda för att kunna bli mer, bättre, snabbare. Oavsett vilket vill ha ett par sköna skor som är lätta och inte trycker ihop tårna. Det dessa personer har gemensamt är att vi, du, dina vänner som har upptäckt Topo Athletic skor - inte kommer springa i något annat.

bottom of page