top of page

26/2 VALLATIPS ÖPPET SPÅR FRÅN START & FISCHER





Gällande söndag 26/2 - Öppet Spår Dag 1

(Vallatipset är baserat på väderleksprognoser från SMHI och testing.)


Temperaturprognos inför Öppet Spår:

SÄLEN

07:00

-7°

EVERTSBERG

09:00

-5°

OXBERG

12:00

MORA

14:00

+2°

RACINGCHEF LASSE JONSSON TIPSAR OM HUR JUST DU SKA VALLA FÖR VASALOPPET 2023

Flourfri Vallning

GLID ALTERNATIV. 1

  • Grund: START RG Glider Blå.

  • Glider: START RG flytande Glider Violet.

GLID ALTERNATIV. 2

  • GRUND: START RG Race Glider Grön alt. Blå

  • GLIDER: RG Race flytande Violet Glider.

  • TOPP: START RG Ultra Gel Finisher.

Notera: START flytande glider strykes på tunt över glidytorna. Låt kallna några minuter. Sedan

korkas glidytorna lätt (START filtkork). Avsluta med att borsta ur glidytorna med Tagel alt. Nylonborste.


STRUKTUR

Dra en rak struktur 1mm med hjälp av Rill-verktyg.


FÄSTVALLNING

  1. Rugga fästvallazonen med slippapper.

  2. Värm in ett lager START grundvax

  3. Lägg sedan 3-4 lager START Blå. Vid senare start varva in några lager START Lila burk, 2-3 lager. Notera: För er med en längre resa i spåret, ta med mjukare burkvalla på turen.


NYHET*

START FLYTANDE SNABB FÄSTVALLA

  1. Rugga skidan väl.

  2. Lägg sedan en grund med START GRIP BASE WAX, låt kallna.

  3. Stryk sedan på ett antal lager med START GRIP Violet. Lägg ett lager med START GRIP Röd mittunder foten. Mängd och längd beroende på skidans hårdhet.

FÄSTE START TEJPVALLNING

  1. Rugga fästvallazonen med slippapper, lite kortare än vid normal burkvalla.

  2. Lägg på tejpen.

  3. Vid kall morgon täck tejpen med START Grip Tape Cover alt. Universal minus burk.


Fischer Twin Skin

Om du åker på skinskidor är det naturligtvis viktigt att valla glidytorna som en vanlig skida, det gör man med framgång med START flytande RG Gliders. Behandla skin-remsorna med våra speciellt framtagna Skin Grip produkter.



DE SENASTE VALLATIPSEN FÖR VASALOPPET 2023 HITTAR DU ALLTID PÅ HTTPS://SPORTMARKET.SE


STORT LYCKA TILL I SPÅREN!

bottom of page